LiegebeestWIE WORDT HET LEUTIGSTE LIEGEBEEST VAN BERGEN ?

Toelichting Liegebeest - Berregs

 

Toelichting Liegebeest - Nederlands

 

 

  

Aanmeldformulier Liegebeest

 

 

 

Lessuggestie Liegebéést

 

  

 

Écht liegen mag natuurlijk niet, maar voor de leut liegen mag wel!  In je fantasie is immers alles mogelijk.  En als het vastenavondmotto van dit jaar ook nog eens: “DA`S D`N AARD VAN `T BEESJE” is, nou dan is één en één…elf!

 

Wat gaan we doen?  We houden een verhaaltjes-voorleeswedstrijd.  Voor de groepen 6, 7 en 8.  Maar dan met zelfverzonnen en leuke verhaaltjes.  Het liefst met een beest erin natuurlijk.  Alle soorten verhaaltjes/gedichtjes zijn toegestaan, zolang ze uit de eigen kinderfantasie komen.  Lang hoeft zo`n verhaaltje niet te zijn, zo`n drie minuten.  En bedenk:  HOE GEKKER, HOE BETER!

 

Op alle Bergse scholen die meedoen zijn er voorrondes.  Iedere school doet dat op zijn eigen wijze.  Per school blijft er dus één aller-leutigst verhaal over en dat gaat naar de FINALE.  Dat wordt dan een regelrecht LIEGEBEESTFEEST!  Daar, in het ZWIJNSHOOFD, worden dan de allerleukste verhalen van het Krabbegat voorgelezen.

 

En natuurlijk zal er één verhaal zijn, waarvan de hele zaal op hol slaat.  En dat verhaal wint!  En wie maakt dat dan uit?  Nou, daar hebben we een deskundige jury voor, die bestaat uit ELS VAN EGERAAT, kinderboeken-tekenares,  MERIJN OERLEMANS, aanstormend toneeltalent,  IWAZ, de bekende kunstenaar die overal in de stad zijn sporen nalaat en ANNEBELLE KOOLS  van de KINDERBIEB.  Wat dacht je daarvan!

 

Het hele LIEGEBEESTFEEST wordt aan elkaar gepraat door niemand minder dan JEROEN WIERIKX, de allerleukste muziekleraar die we hier in het Krabbegat hebben.

 

Wat is er te winnen?  Natuurlijk krijgt iedereen die meedoet in de FINALE de unieke LIEGEBEEST-TROFEE, dat is dat gekke beestje van het logo. Maar…de HOOFDPRIJS is:….(roffel)….(roffel)……..`n GASTROL TIJDENS DE KINDERVASTENAVOND!   En dan niet gewoon in het kindervak, nee écht op het grote podium, samen met de PRINS, NAR, GROOTSTE BOER en STEKETEE!   Wat dacht je daarvan!  Zoiets vergeet je je hele leven niet meer!  Als je dat later aan je eigen kinderen vertelt, zullen ze zeggen: “Ja, ja, dat heb je gewoon zelf verzonnen!”

NIKS HOUDT JE TEGEN:  ZET JE “FANTASIEHOOFD” OP EN DOE MEE !

 

AGGE MAR LEUT ET !

                                        

De Stichting Vastenavend

 

Aanmelden voor zaterdag 4 februari via 't aanmeldformulier op de website !